ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΠΑΓΚΑΛΗΣ

​Ο κος Πάγκαλης αποφοίτησε από την  Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1967. Ειδικεύθηκε στην Παθολογία και στην Αιματολογία στην Αθήνα και εξειδικεύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο City of Hope National Medical Center, Duarte, California και στο Stanford University Medical Center, Palo Alto, California.

Από το 1999-2008 κατείχε τον τίτλο του τακτικού Καθηγητή Αιματολογίας και από το 2008, λόγω αφυπηρέτησης κατέχει τον τίτλο του Ομότιμου Καθηγητή Αιματολογίας. Είναι επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, ΗΠΑ.

Τα έτη 2002-2008 διετέλεσε διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασιών καθώς και μονογραφίες στις λευχαιμίες και στα λεμφώματα με χιλιάδες αναφορές.

Αποτελεί μέλος της Συντακτικής Επιτροπής πολλών διεθνών ιατρικών περιοδικών, καθώς και μέλος πολλών  Επιστημονικών Εταιρειών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΗΑ) και της Εταιρείας Αιμοπαθολογοανατόμων της Αμερικής.  Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας και επανειλημμένως Γραμματέας της.

Προσφάτως εξέδωσε με τους συνεργάτες του πλήρες βιβλίο Αιματολογίας στην ελληνική γλώσσα με τίτλο «ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ», Ιατρικές Εκδόσεις Πασχαλίδης, 2008.Υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Αιματολογικής Κλινικής και της Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας.